Bana

GFNY Uppsala tar dig från det dynamiska, energiska myllret i Sveriges 4:e största stad till Uppsala läns hisnande natur.
 
Aktiviteterna under tävlingsveckan äger rum på Ulva Kvarn, en hantverksby strax norr om Uppsala som byggdes vid Fyrisåns fors. Det är där du hämtar ditt tävlingspaket, ställer dig i kö till starten och njuter av firandet efter genomfört lopp. Det blir musik, prisutdelning och grillen är på in en avkopplande miljö mitt i vacker natur.
 
Loppet startar direkt från Ulva Kvarn och leder mot nordväst. Inbäddad i Uppsalas härliga och lugna landsbygd passerar banan dussintals små sjöar, naturreservat, charmiga byar, gårdar och mer.

De små, slingrande vägarna har genom historien skapats och formats av naturen och av djurens och människans användning, vilket resulterat i vägar som är extremt roliga för cykling: en konstant växling mellan uppför och utför över mjuka kullar och vänster-höger-vänster-höger-svängar. Stillheten och storheten i Uppsala läns natur kommer att få dig att förstå varför denna plats valdes för tusentals år sedan av vikingarna och genom bevarande och vård har Uppsala vaktat den hisnande naturen än i dag.
 
De oasfalterade avsnitten är hårt packade och i bra skick för din landsvägscykel eller gravelhoj. Var noga med att följa vägreglerna och iaktta vanlig försiktighet som varje gång du följer trafiklagarna på öppna vägar.
 
Eftersom det inte finns några betydande stigningar (loppets högsta punkt är 82 möh), kommer det att ge dig intrycket av att banan är platt. Men den långa distansen samlar på sig 1200 m klättring, då vägen är kuperad. Dina ben kommer att ständigt få anpassa sig till den föränderliga topografin, vilket förmodligen kommer att bli dagens största utmaning.
 
Cyklisterna som kör medellånga banan genomför en slinga. I slutet av denna 55 km långa slinga kommer de att svänga vänster mot mållinjen i Ulva Kvarn. Cyklisterna på långa banan däremot åker mot höger och fortsätter med att åka samma slinga ytterligare en gång för att slutligen också svänga vänster mot målet och målfirandet i Ulva Kvarn.

Lång Banan

DEN LÅNGA BANAN ÄR EN TÄVLING: Endast de som tar sig i mål på den långa banan är berättigade till ranking och utmärkelser i ålderskategori och totalt. Om du vill tävla och bli rankad i din kategori måste du klara den långa banan. Tävlande som placerar sig bland de 10 % bästa i sin åldersgrupp får en plats i startfållan för kvalificerade vid varje GFNY World-evenemang.

Medellånga Bana

DEN MEDELLÅNGA BANAN ÄR INTE EN TÄVLING: Cyklisterna på den medellånga banan kommer att få sin start-till-måltid, men kommer inte att rankas efter sluttid. Alla sluttider kommer att listas i alfabetisk ordning.

Profile Sticker

Course sections

Aid station amenities

Förmåner som ingår som en del av GFNY Uppsala

Sponsors