Bana

GFNY Uppsala tar dig från det dynamiska, energiska myllret i Sveriges 4:e största stad till Uppsala läns hisnande natur.

De små, slingrande vägarna har genom historien skapats och formats av naturen och av djurens och människans användning, vilket resulterat i vägar som är extremt roliga för cykling: en konstant växling mellan uppför och utför över mjuka kullar och vänster-höger-vänster-höger-svängar. Stillheten och storheten i Uppsala läns natur kommer att få dig att förstå varför denna plats valdes för tusentals år sedan av vikingarna och genom bevarande och vård har Uppsala vaktat den hisnande naturen än i dag.  

Eftersom det inte finns några betydande stigningar (loppets högsta punkt är 70 möh), kommer det att ge dig intrycket av att banan är platt. Men den långa distansen samlar på sig 1550 m klättring, då vägen är kuperad. Dina ben kommer att ständigt få anpassa sig till den föränderliga topografin, vilket förmodligen kommer att bli dagens största utmaning.

Loppet går över tre sektioner av oasfalterade vägar, med en total sträcka på 25 km. Vägarna är hårt packade och i bra skick för din landsvägscykel, du behöver ingen speciell cykel eller däck. Var noga med att följa vägreglerna, sträckan på 150 km, där tidtagningen sker, kommer inte att ha polisstöd och det finns en stoppskylt och en väjningsskylt, som du måste följa och iaktta vanlig försiktighet som varje gång du följer trafiklagarna på öppna vägar.

Aktiviteterna under tävlingsveckan äger rum på Ulva Kvarn, en hantverksby strax norr om Uppsala som byggdes vid Fyrisåns fors. Det är där du hämtar ditt tävlingspaket, ställer dig i kö till starten och njuter av firandet efter genomfört lopp. Det blir musik, prisutdelning och grillen är på in en avkopplande miljö mitt i vacker natur. Återupplev den obeskrivliga dagen med din familj och dina vänner, intrycken från loppet kommer du att minnas som en cykelhöjdpunkt under ditt år.

Lång Banan

DEN LÅNGA BANAN ÄR EN TÄVLING: Endast de som tar sig i mål på den långa banan är berättigade till ranking och utmärkelser i ålderskategori och totalt. Om du vill tävla och bli rankad i din kategori måste du klara den långa banan. Tävlande som placerar sig bland de 10 % bästa i sin åldersgrupp får en plats i startfållan för kvalificerade vid varje GFNY World-evenemang.

Medellånga Bana

DEN MEDELLÅNGA BANAN ÄR INTE EN TÄVLING: Cyklisterna på den medellånga banan kommer att få sin start-till-måltid, men kommer inte att rankas efter sluttid. Alla sluttider kommer att listas i alfabetisk ordning.

Förmåner som ingår som en del av GFNY Uppsala

Sponsors